Güvercin Gübresi Nedir? Nasıl Kullanılmalıdır?



Eski zamanlardan beri güvercinler  posta iletişiminde kullanılmakta sıklıkla ise hobi kümeslerde beslenmektedir. Güvercin gübresi de bu kümeslerden gelir ve mahsül verimini arttırmada ya da verimsiz toprakları ıslah etmede kullanılır. Çünkü çok güçlü bir toprak besin kaynağıdır. Güvercinler kanatlı gübreler arasında en fazla ürik asit oranına sahip, içeriğinde organik madde ve azot miktarının çok zengin olması hasebiyle tercih edilmektedir. Bu aşamada gübrenin besin değerlerini kaybetmemesi için endüstriyel olarak işlenmemiş yanmamış olası çok önemlidir. Sadece havalandırılmız ve öğütülmüş gübreleri kullanmanız tavsiye edilmektedir. bahcemax.com, Ege bölgesinde hobi amaçlı güvercin yetiştiriciliği yapan Kadir Hoca’nın kümesinden toplanan havalandırılmış, öğütülmüş, işlenmemiş gübreleri hobi bahçeciliği yapan dostlara ulaştırmaktadır.


Nasıl Kullanılmalı?

Güvercin gübresi, oldukça keskin kuvvetli bir etkiye sahip olduğu için yönergelere harfiyen uymanızı taavsiye ederiz. Uzun vadede bitki sağlığını mükemmel derecede iyileştiren bu ürün yanlış kullanımda bitkinizin kurumasına da neden olabilmektedir. bahcemax.com adresinden satın alabileceğiniz 2 tür güvercin gübresi bulunmaktadır. Bunlar

1- Likit Güvercin Gübresi 

2- Doğal Güvercin Gübresi

Sıvılaştırılmış güvercin gübresi doğru oranlarda sadece su kullanılarak ve doğru zamanda seyreltilerek oluşturulmuş hiçbir kimyasal içermeyen bir yapıdadır. 1 Litre hacmindeki likit gübreden orta boy saksınız için sadece bir fincan sıvı vermeniz yeterli olacaktır. Periyodunuz ise yılda iki kez olmalıdır. Ekstrem hava şartlarının ya da diğer olumsuz gelişimlerin bitkinizi etkilediğini gözlerseniz 3 ayda bir bir fincan kullanabilirsiniz. DİKKAT! Bitkinizin yapraklarına ve gövdesine gübre teması olmamalıdır.

Diğer ürün olan ham gübreyi ise göz kararı kibrit kutusu hacminde eşelenmiş toprağa serpiştirerek ve toprak ile karıştırarak uygulayabilirsiniz. İkinci yöntem ise 1 Litre hacminde paketlenmiş doğal işlenmemiş güvercin gübresinden yarım su bardağı (100ml) ayırıp 1 litre suda 24 saat bekleterek gübrenin çözülmesini sağlamak olacaktır. Ardından bu çözeltiye 10 litre daha su ekleyip 2-3 saat beklemeniz gerekmektedir. Süzerek elde ettiğiniz sıvıyı bitkileriniz için kullanabilirsiniz. Seyreltme oranı yüksek olduğu için bitkinizin günlük sulama ihtiyacını bununla karşılayınız. Tekrar uygulama yapmadan önce 6 ay ya da fiziki şartlara göre 3 ay bekleyiniz. DİKKAT! Bitkinizin yapraklarına ve gövdesine gübre teması olmamalıdır.


Başta da dediğimiz gibi güvercin gübresi çok kuvvetli bir besin kaynağıdır. bahcemax.com’dan aldığınız güvercin gübresi ürünlerini kullanırken bitkinizin sağlığı için lütfen bunu aklınızdan çıkarmayınız, yönergelere uyunuz ve dikkatli olunuz.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perlit