Cüruf, Pomza, Volkanik Tüf


Cüruf, Pomza, Volkanik Tüf gibi çeşitli adlarla anılan tarımsal cüruf, volkanik bir maddedir. Slisyum tabanlı camsı ve oldukça çok gözenekli yapıdadır. Muhteviyatı %49 SiO2,%10 CaO,%11FeO,%9 MgO,%4 Na2O şeklindedir. Tarımsal üretimde toprağa karıştırılarak ya da toprak yüzeyini örterek kullanılan hafif, dayanıklı bir malzemedir. bahcemax.com da satılan bu ürün tüm testleri yapılmış ve sertifikaları mevcut volkanik malzeme genişletme ocaklarından temin edilmiştir.

Ağırlık hacim oranı 3/4 tür. Gözenekli yapıya sahip olan bu malzeme yapısındaki boşluklar nedeniyle yüksek ısı izolasyonu ve su drenajına özelliklerine sahiptir. Bu özelliği sayesinde sert hava koşullarında toprağı dolayısıyle bitkiyi korur. Diğer taraftan yyaz aylarında toprak nemini dengeler, buharlaşmayı engeller ve serin bir ortam sağlayarak sessiz dostunuz olan bitkiniz için sürekli faaliyet gösterir. 

Pratik Faydaları

1- Ağaç dikimlerinizde, saksı toprağı harmanında toprak zenginleştirici olarak kullanabilirsiniz 

2- Suyu içinde tutarak toprak nemini dengeler, sulamaihtiyacını azaltır.

3- Kalsiyum, demir, sodyum ve magnezyum içeriği bitkiye fayda sağlar. 

4- Koyu kırmızı renktedir. Solmaz, tekrar kullanılabilir, zararlı kimyasal içermez, çürümez, kokmaz, aşınmaz ve rüzgarla uçuşmaz. 

Kullanım Alanları

1- Teraryum ve vivaryum dizayn ederken kompozisyonunuza dekoratif amaçlı ve su tutma özelliği için ekleyebilirsiniz. 

2- Ayrıca toprak örtücü olarak kullanılabilir. Kırmızı rengi estetik bir görüntü sağlar. 

3- Torf, gübre ve pomza ekleyerek hafif saksılar oluşturabilme imkanı sunar. 

4- Akvaryumlarda taban malzemesi olarak kullanılır.

5- Hobi bahçenizin genişliğine bağlı olarak yürüme yoluna ya da kenarlarına dökerek peyzaj uygulaması yapabilirsiniz. 

Cüruf, Pomza, Volkanik Tüf web sitemizde tek başlık altında listelenmiştir. bahcemax.com adresin toprak kategorisi altında bulabilirsiniz. Bu ürün tamamı yıkanmış, havalandırılmış mantar ya da hastalık barındırmaması için sterilize edilmiştir.

Bu makale bahcemax.com tarafından hazırlanmıştır. Hobi bahçeciliğiyle ilgilenen tüm dostlarımızı bu özgür alana bekleriz. 


 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perlit