Kısaca Torf Nedir?

 


Kısaca Torf Nedir?

Torf toprağı, nemli, çok yağış alan, göl kenarı, bataklık gibi yetişen bitkilerin ölerek çökmesi, bütünüyle hava temasının kesilmesi ve yıllar içersinde çürümesi ile oluşan tamemen organik bir toprak türevidir.  


Torf toprağının özelliklerinden bahsedecek olursak; yüksek düzeyde su tutma işlevselliği, havalanma kapasitesinin verimliği ve geniş yer kaplaması ama hafif olması en önemli ilk üç özellğidir. Muhteviyatı organiktir ve herhangi bir mantar, haşere, bakteri, hastalık yoktur. Torf her türlü bitki için ideal yetişme büyüme ortamı sağlar. Rengi menşeine göre koyu sarı, kahverengi veya  siyah renkte olabilir. Liflidir. bahcemax.com adresinde de bulabileceğiniz bu ürün hobi bahçeciliği için elzem bir toprak türevidir.

Torfun en büyük faydası bitkinin süğmesi, köklenmesi, büyümesi ve yaşaması için gerekli etmenleri dengelemektir. Havanın, suyun, besinin, gübrenin düzenli biçimde bitki tarafından kullanılmasını sağlar.

Makalemizde bahsi geçen toprak türevi torf toprağının çeşitli hacimlerdeki paketlenmiş ürünleri bahcemax.com adresinden temin edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perlit