Teraryum Nedir? Nasıl Yapılır?


Teraryum Nedir? Nasıl Yapılır?

Evinizde ya da ofisinizde biraz daha yeşil canlılık olsun istiyorsanız ama alanınız dar ise klasik saksıları da kullanmak istemiyorsanız teraryum tam size göre demektir. Sessiz dostlarınıza masanızın üzerinde ya da askıda modern minimalist bir yaşam alanı oluşturmak sandığınızdan daha kolay. 

Teraryum nedir sorusuyla başlayalım. Teraryum, kapalı bir alanda yetiştirilen dekoratif küçük bitkiler koleksiyonudur. Teraryum genellikle şeffaf ve hobistin bitkilere ulaşması için önünde bir açıklığa sahip olan  haznelerdir. Teraryumlar, bakımları ve temizliği oldukça kolay olmasının yanı sıra hoş ve dekoratif nesnelerdir. Amacınız hediye etmek ya da doğayı masanıza getirmek olsun. bahcemax.com sitesinde tüm teraryum destek malzemelerinizi bulabileceğinizi yeri gelmişken söylemek isteriz. 

Bu yazımızda kendi teraryumunuzu nasıl yapacağınızla ilgili temel birkaç öneri sunacağız. Teraryum Malzemeleri

Cam Hazne: Teraryumunuzu inşa etmenin ilk kuralı içeri gün ışığını alacak, önünde açıklığı olan şeffaf bir cam konteyner gerekmektedir. 

Taş ve Çakıllar: Cam haznenizin tabanına 2-4 cm civarı taşlarla güçlendirmelisiniz. Bu elzemdir, çünkü taban ile toprak arasında bir boşluk yaratır ve su sebepli köklerin çürümesine engel olur. 

Aktif karbon: Taşların üzerinde incecikten aktif karbon tabakası oluşturun Bu mantar, bakteri oluşumuna yardımcı olur ve taban suyunu taze tutar. 

Samra: Saksı toprağı diye de bilinmektedir. Teraryumunuzun en önemli katmanı. Sadece toprak değil torf, aktif karbon, doğal yanmamış gübre ile karıştırmalısınız.

Bitki: Sukulent ya da çiçek, yeşil olmadan teraryum olamayacağına göre favori bitkilerinizi seçmelisiniz. bahcemax.com adresinden teraryumunuzda kullanmak üzere uygun bitkileri seçebilirsiniz. 

Küçük Bahçe Aletleri: Son olarak bir hobistin vazgeçilmez alet edevatını da edinmeniz gerekiyor. Çünkü teraryum toprağını ters yüz etmek, havalandırma, gübre, ek besin takviyesi yapmak için bu minik aletlere ihtiyacınız olacak. 

İşte bu kadar! yukarıdaki adımları takip ettiğinizde gerçekten çevresinde hoş bir ambiyans bırakan bir teraryuma sahip olmuş olacaksınız.Keyfini çıkarın! bahsi geçen ttüm ürünleri bahcemax.com adresinden temin edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perlit