Toprak Örtücüler


 Toprak Örtücüler

Bitkilendirilmiş toprağın yüzeyini örten, uzun vadede yarar sağlayan, estetik olarak hoş ve düzenli görünmesini sağlayan ürünleri toprak örtücüler olarak tarif ediyoruz. Web sitemiz bahcemax.com adresinde bulunan bu kategorideki ürünleri bu makalemizde konu edeceğiz. Öyleyse başlayalım. 

Çakıl Taşı: 2 santime kadar büyüklükleri olan, irili ufaklı ve kumsuz yapıdadır. Doğal renk skalasına sahiptir. Nehir çakılı olduğu için çok renkli fakat düzenli formda değildir. Tabanında su tutar, haşere mücadelesine fayda sağlar ve estetik bir görünüm oluşturur. Saksı ve bahçenizde kullanabilirsiniz.

Dolamit: 1-3 santim ebatlarındadır, düzenli formda değildir. Saksınızda ya da bahçenizde peyzaj uygulamalarında kullanabilirsiniz. Dekoratif görünüm için kullanılır. Sadece bahçe uygulamalarında değil mağaza botanik dekorasyonunda da talep gören bir üründür. Ağaç, saksı, bahçe ve diğer birçok dekoratif kullanım alanı mevcuttur. Nem tutar ve haşereleri uzaklaştırır.

Deniz Kabuğu:3 santime kadar çeşitli ebatlarda paketlenmiştir. Karadeniz ve Ege denizi kıyılarından canlılığa zarar verilmeden doğal yöntemlerle toplanmış yıkanmış üründür. Dekoratif amaçlı kullanılır. Fungus, hastalık gibi olumsuzlukları mininmuma indirir. Saksılarınızda veya hobi bahçe alanınızda yüzeey toprağını örtmek için kullanılır. Sulama ihtiyaçlarını azaltır ve haşereleri uzaklaştırır.

Çam Kabuğu: 5santime kadar büyüklükte irili ufaklı Ege bölgesi çam ormanlarından toplanmıştır. Canlılığa zarar verilmeden toplanmıştır. Peyzaj çalışmalarınızda ya da saksı yüzey toprağını örtme amacıyla kullanılır. 

Çam Kozalağı: 10 santime kadar irili ufaklı yapıdadır. Bitkilerinizin bitim noktalarına serpiştirilerek esstetik bir görünün oluşturmak için kullanılabilir. Uzun ömülüdür. Suya ve hava şartlarına dayanıklıdır. Saksılarda birkaç geniş hobi bahçelerinizde daha yoğun olarak kullanılabilir. Tohum çanakları özenle çıkarıldığında farklı saksı peyzajları uygulanabilir


Yukarıda bahsi geçen ürünleri bahcemax.com adresinde bulabilirsiniz. Bu ürünlerin tamamı yıkanmış, havalandırılmış mantar ya da hastalık barındırmaması için sterilize edilmiştir.

Bu makale bahcemax.com tarafından hazırlanmıştır. Hobi bahçeciliğiyle ilgilenen tüm dostlarımızı bu özgür alana bekleriz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perlit